Houten achtergrond

Verschil tussen een kapper en barbier

Op veel plaatsen wordt de persoon die haren knipt ook wel een kapper genoemd. Dit brengt velen in verwarring, omdat ze geen onderscheid kunnen maken tussen een kapper en een barbier. Dit artikel probeert de verschillen tussen een kapper en een barbier te achterhalen.

Kapper

Iemand die getraind wordt in het knippen, stijlen en wassen van haren van anderen wordt een kapper genoemd. Een kapper kan zowel een man, als een vrouw zijn. Het is een universele term die kan worden toegepast op een persoon wiens beroep het is om het haar van andere mensen nieuwe stijlen te geven en deze te knippen en te onderhouden.

Als haarprofessional beschikken kappers over zeer diverse vaardigheden en zijn ze meestal geschikter voor langere en complexere kapsels. Ze zijn bekend met de nieuwste trends en kunnen helpen bij het vinden van de beste stijlkeuze voor hun klanten. De kapper geeft advies over wat praktisch en direct haalbaar is. Als een stijl buiten het bereik van een enkel bezoek valt, zal de kapper helpen bij het bepalen van de beste aanpak om de gewenste look te bereiken en hoe lang het kan duren om er uiteindelijk te komen.

Zodra dit is besloten, zal de kapper eerst het haar van de klant shamponeren, conditioneren en spoelen, en vervolgens een combinatie van haarknippen, haarkleuring en haartextuurtechnieken gebruiken om de gewenste look te krijgen. Ze kunnen ook technieken voor bleken, conditioneren, permanent golven, rechttrekken en kleuren gebruiken als de stijl daarom vraagt.

Zodra het knippen en kleuren is voltooid, drogen en stijlen kappers haar ook met borstels, kammen, stijltangen en andere apparatuur. Kappers hebben ook getraind in het aanbevelen van stylingproducten en haarverzorgingsroutines aan klanten.

Vrouw die geknipt wordt

Barbier

Het woord "barbier" komt van het Latijnse woord "baard" en is iemand die haar knipt, scheert en baarden trimt. Barbier is een term die traditioneel wordt gebruikt voor professionals die zijn getraind in het knippen van mannenhaar. De term wordt echter gebruikt om de expert te beschrijven die voor andere verzorgingsbehoeften van mannen zorgt, zoals scheren, baarden trimmen en snorren onderhouden. Het beroep van barbier is erg oud en ze zorgen al sinds de oudheid voor de verzorging van mannen. Sommige barbiers werken ook met kunstmatige haarvervangende producten, bijvoorbeeld toupetjes.

Barber tools

Wat is het verschil tussen een kapper en barbier?

Terminologie

Kapper is een term die unisex is en de professional kan een man of een vrouw zijn. Barbier is daarnaast ook een oudere term dan die van een kapper.

Mannen vs. vrouwen

Barbiers werken met voornamelijk mannenharen en scheren ook, terwijl kappers voornamelijk met vrouwelijke klanten werken, hoewel ze ook mannenharen knippen en stijlen. Tot ongeveer 1960 gingen mannen naar de kapper, terwijl vrouwen naar de schoonheidssalon gingen. Een schoonheidssalon gespecialiseerd in haar-, schoonheids- en nageldiensten. Barbiers zorgen daarnaast ook voor andere verzorgingsbehoeften van mannen, zoals scheren, trimmen van de baard, knippen en dunner worden van snor, enzovoort.

Sommige mannen geven er de voorkeur aan om barbiers te gebruiken omdat deze zaken meestal een mannelijke omgeving hebben. In tegenstelling tot kapsalons hebben ze een simplistische inrichting en een aantal mannelijke medewerkers. Dat gezegd hebbende, vrouwen zijn welkom bij barbierszaken. De meeste vrouwelijke consumenten kiezen er echter voor om naar een kapper te gaan. Kappers zijn getraind in het knippen van haar in eenvoudige stijlen. Ze kleuren het haar niet en gebruiken geen ingewikkelde kniptechnieken. Mannen die hun haar gekleurd moeten hebben of een modieus kapsel willen, gaan meestal naar de barbier.

De tools

Het grootste verschil tussen barbiers en kappers zijn de tools. Barbiers gebruiken een tondeuse, kappers gebruiken een schaar. Beide vereisen verschillende vaardigheden en certificeringen - de school voor kappers dekt niet veel tondeusewerk en de barbiersschool richt zich niet op scharen. Bij veel barbierszaken zullen klanten na een knipbeurt uit de salon komen met een kapsel die een betere blend of fade aan de zijkanten heeft dankzij de tondeuse.

Waarom gaan mannen tegenwoordig ook naar de kapper?

Kappers waren in de jaren 1900 veel populairder. Mannen zouden geen voet zetten in een schoonheids- of kapsalon. Mannen lieten hun haar laten knippen in zeer gestructureerde, korte en nette stijlen die zorgvuldig en stevig op hun plaats werden gehouden door gels of crèmes. Kappers waren meestal mannen die gespecialiseerd waren in mannelijke kapsels, kapsels en baarden.

Toen bestormden de Beatles en Rolling Stones de wereld en veranderden de spelregels. Mannen begonnen hun haar lang en ruig te laten groeien. Het was in de mode voor mannen om hun haar lang te laten groeien en het te föhnen.

Vrouw die geknipt wordt

Stel je het effect voor van de cultuurschok die deze verandering had op de kappersindustrie. Kappers wisten niets van highlights, föhns of permanenten, dit waren diensten die voorbehouden waren aan de vrouwelijke kappers in schoonheidssalons. 'Unisex'-salons sprongen als onkruid over de hele wereld op, om tegemoet te komen aan de basisbehoeften van mannen en vrouwen, maar verloren hun gespecialiseerde aanraking, vooral in het geval van mannenverzorging.

Studenten werden opgeleid om een ​​groot aantal diensten met betrekking tot haar te kunnen uitvoeren, maar leerden nooit de kunst van het specialiseren in het gebied waarin ze uitblonken. Helaas gingen veel barbiers hierdoor failliet en stierf een stukje mannelijke verzorgingscultuur in dit tijdperk.

Tegenwoordig worden barbierszaken eigenlijk weer hip. Mannen wijken opnieuw af van de "metroseksuele" fenomenen. Mannetjes die macho en mannelijk zijn, zijn weer in trek. Goede voorbeelden zijn Bradley Cooper, Gerard Butler, Chris Hemsworth en Jamie Dornan. Baarden maken ook een enorme comeback.

Online reserveren bij Medi Barber

Bij Medi Barber werken wij over het algemeen op afspraak, welke u online dient te maken. U kunt ook op de dag zelf een appje sturen/bellen in de hoop een plekje te kunnen bemachtigen, maar in verband met eventuele drukte wordt dit afgeraden. Dus ga voor zekerheid en boek nu online!